Oversikt Hjelp

ELO - Elbil Lade Oversikt - Hjelp

Om

Dette prosjektet ble startet etter et ønske om å få en fullstendig oversikt over realistisk ladetid og nøyaktig kostnadsestimat for lading av elbiler i Norge. Med ulike prisstrategier hos ladetilbyderene, kan det fort bli vanskelig å vite hvilken aktør som egner seg best for deg og ditt bruk. Oversikten vil derfor ha alle aktuelle elbiler på markedet samt de største ladeaktørene, så det blir enkelt å sammenligne på tvers av bilmodeller og aktører. Det er også mulig å endre kostnadsgrunnlag (pris/min.), forbruksenhet (kr/kWh, kr/time) og legge inn rabatter.

Oversikten gjelder hovedsakelig elbilbruk i Norge og vil derfor kun vise aktuelle informasjon herfra. Siden er derfor også kun på norsk, foreløpig.

Ta kontakt på .

Realistisk ladetid

Ved lading av et Lithium-ion basert batteri, vil den maksimale ladeeffekten under 10% og over 80% være lav pga. materielle egenskaper (bl.a. intern motstand, høy spenning). Det betyr at det vil være optimalt å lade når batteriet har gjenværende kapasitet mellom 10% til 80%. Ladeeffekten er logaritmisk som gjør at ladetiden ikke er lineær men avhengig av hvilken stadie batteriet er i ved start av ladingen. Den blågrafen i bilde nedenfor viser hurtiglading mens den grønne viser en typisk treg hjemmelading.

Finne ladestasjoner

Det finnes flere gode nettsider og apper som dekker de fleste typer ladestasjoner, fra trege vegg uttak til hurtigladere.

Type ladestasjoner

Grønnkontakt

Grønnkontakt har følgende type ladestasjoner.

ABB Terra 53 serie 50kW hurtigladestasjon:

Tritium Veefil-RT 50kW hurtigladestasjon:

GARO QC50 50kW hurtigladestasjon:

Evolt Compact Charger 50kW hurtigladestasjon:

Fortum Charge&Drive

Fortum har følgende ladestasjoner.

ABB Terra 53 serie 50kW hurtigladestasjon:

Tritium Veefil-RT 50kW hurtigladestasjon:

GARO GQC50 50kW hurtigladestasjon:

DBT-CEV Quick Charger DUAL DC 50kW hurtigladestasjon (trøblete):

Andre

Kommunal/offentlig ladestasjoner.